Zondagochtend, een frisse start

Iedereen is weer fris en fruitig uit de veren. De volgende uitdaging, na het lekkere ontbijt, is al die spullen weer in die tas proppen. Altijd lastig, want de tassen lijken toch kleiner dan vrijdag. Of er zijn meer spullen bijgekomen.

Voor nu willen we aangeven dat de mailservice weer uit de lucht is. Bedankt voor de berichtjes, ze zijn door onze Roosendaalse postduif bezorgd bij de geadresserde.

Voor nu hebben we geen nieuws, we zien u graag vanmiddag!


 Zaterdagavond, wat een uithoudingsvermogen

Het eten was snel in de magen van onze sporters verdwenen, het drinken ging zo mogelijk nog sneller. Na het eten hebben we de 'teugels wat laten vieren' in het programma. We zagen (met name bij de jongste kanjers) de oogjes steeds iets verder dichtvallen in combinatie met de licht verbrande koppies (ondanks het smeren van de leiders). We hebben vrije tijd ingelast en hebben besloten om ieder zijn eigen weg te gaan.

Daarna hebben we iedereen een wedstrijdje laten tijgeren in de kooi tijdens het kooivoetbal. Een schot in de roos, want het ging er serieus aan toe. Ook de kampleiding heeft enkele malen de krachten gemeten met de boys and girls. Bleek niet zo succesvol. Meerdere malen zwaar klop gekregen van o.a. Ajax, Celtic en Barcelona. Dit is niet goed voor het zelfvertrouwen van ons.... Maar goed, uiteindelijk wint altijd de terechte winnaar.

Ook tijdens dit mini toernooitje bleef de vraag maar komen: gaan we nog een avondspel doen? Waar we eerst dachten dat iedereen rond de klok van 22.00uur wel het mandje in zou willen, bleek dit helemaal niet waar. Niets vermoeidheid, we zijn gekomen voor de nachtspellen en die gaan we doen ook! En zo hebben we ze nu (23.10) allemaal over het sportpark lopen om te zoeken naar de brief die hen veeeeeel bonuspunten op kan leveren. Maar helaas zal dit niet zomaar gaan, er zijn namelijk ook aardig wat spoken op strooptocht op het sportpark. Benieuwd of deze indrukken, in combinatie met de korte nacht van gisteren en de intensieve dag van vandaag, er voor gaan zorgen dat we rond 00.00 uur de rust in de Sportstraat terug kunnen laten keren. Voor ons als begeleiders zou dit niet vervelend zijn.....

 Hierbij nog wat laatste info voor morgen. We verwachten u vanaf 13.00uur op het sportpark om uw kind weer te zien. We hebben natuurlijk nog de traditionele wedstrijd tegen de leiders en daarna de finale van de penaltybokaal. Als dit alles achter de rug is en de winnaars bekend, dan volgt de prijsuitreiking. Hierna zal iedereen moe maar voldaan (en met een bruin toetje) naar huis gaan.

Hopelijk zien we u allen morgen in grote getalen op het sportpark!


Zaterdagmiddag, hot hot hot!

Er is inmiddels veel gebeurd sinds de update hieronder. Doordat het programma zoals we dat bedacht hebben eigenlijk nog geen één keer gelopen is zoals we dat gepland hadden, moeten we veel kunst en vliegwerk verrichten om alles op tijd klaar te hebben. Dat we van ons schema afwijken heeft te maken met de fantastische omstandigheden. We zorgen ervoor dat iedereen tijdig een pauze heeft om een natje en een droogje (meer natjes dan droogjes natuurlijk) te pakken. Dit zorgt ervoor dat we keuzes maken in hetgeen we eerst doen en dan komt (helaas voor jullie) de website en foto's op de laatste plaats. We willen de kinderen hier een prima en verantwoord weekend voorschotelen, jullie moeten het doen met iets minder info. Gelukkig horen we van voldoende leiders dat er op en neer gewhatsapped en gemaild wordt met verschillende thuisfronten. Zo blijven jullie toch een beetje op de hoogte. En anders kan uw kind het morgen allemaal zelf in geuren en kleuren uitleggen!

Shirtpresentatie hebben we vanmorgen na het ontbijt gedaan. Dit is altijd een officieel momentje om alle creaties goed te laten zien aan iedereen. Er zaten weer mooie exemplaren tussen! Hierna was het snel klaarmaken voor de volgende activiteit; voor de E's het nieuwe Crazy Lady spellencircuit, de F's gingen aan de slag met de rode draad spellen.

Het Crazy Lady spellencircuit is nieuw dit jaar en we kunnen stellen dat het anders was als voorgaande jaren. Er zaten spellen in die totaaaaal niets met voetbal te maken hadden. De 'over je hoofd doorgeeflijn van een bekertje water', 'neuspluistransport' en 'krantenrace' zijn maar enkele van de spellen. Benieuwd wat dit inhoudt, vraag het morgen maar na! We hebben veel lachende gezichten gezien tijdens de activiteit, dus het is een succes geweest!

De rode draad spellen richten zich op de mooie bekers die morgen allemaal verdeeld worden. Het klapstuk is natuurlijk de penaltybokaal, waarvan de finale morgen onder grote toeschouwersaantallen wordt gespeeld. Benieuwd of ook uw kanjer daar in staat? Kom dan morgen naar het sportpark om het live te bewonderen.

Na de lunch natuurlijk de bekende wissel van programma's, waardoor ook de F's aan het doldwaze spellencircus werden onderworpen.

Hierna hebben we een moment van vrije tijd gehad, om ook eventjes uit de zon te zijn. Blijkt wel dat de springkussens grote aantrekkingskracht hebben op de kids, want er zijn er genoeg die volop doorgaan. Voor de zeskamp zijn er nog meer stormbanen, buikschuifbanen en waterspelen bijgekomen. Dit spektakel loopt nu (17.30) op zijn eind en moe en lekker afgekoeld worden de jongens en meiden nu door de leiders richting douche gedirigeerd. De koekenploeg is inmiddels volop in bedrijf om alle frieten, frikandellen en ander krachtvoer te bereiden. We gaan dus zo eten. Vanavond een rustig programma, omdat we rekening houden met de omstandigheden. We houden contact!


Update zaterdagmorgen

Goeieeeeeeeeeeemorgeeen, althans laat dat goede er maar af. Wat een nacht. Waar zullen we beginnen? We hadden F's die netjes na het nachtspel naar hun kleedkamer gingen en daar een tukkie gingen doen. Prima, geen enkele probleem. We hadden ook E's, die waren een beetje verdeeld. De helft heeft wel de ogen gesloten, de andere helft iets minder. En dan de D's en de meiden..... wat een nachtbrakers! Ik geloof dat er weinig uren slaap geweest zijn in die tent en kleedkamer. Rond 5.00 liepen er nog een aantal buiten rond. Ach, we zullen zien hoe hun dag verloopt.

Ondanks het goede weer hebben we vannacht een plaatselijke bui gehad. Nu zullen jullie denken; hoe kan dat nou, want hier is geen druppel gevallen. Nou dat zit als volgt: we hebben natuurlijk naast onze kunstgrasvelden nog altijd een altijd natuur grasvelden. Nu zijn deze inmiddels ingezaaid voor volgend seizoen en dan moeten die beregend worden. En laat die beregening nou automatisch geregeld zijn en niet uit te zetten zijn. En de pech wilde dat er een aantal op en onder de tent gericht stonden! Dat was een 'dijkdoorbraak' in de midden van de nacht. Gelukkig viel het allemaal mee en zijn de tenten getest op hun waterdichtheid. We kunnen concluderen: ze zijn waterdicht! Niemand hoeft in het nat te liggen, dus ook voor komende nacht zijn wij klaar voor de regenbui!

Nu zitten de F's lekker een boterhammetje naar binnen te proppen, het liefst zo snel mogelijk, want we moeten die springkussens weer op! Gelukkig staan ze nog het hele weekend hier, dus geen haast. De E's, D's en meiden worden door Jeroen van Beers afgedroogd tijdens de warming up. Kortom; Hulsdonk is weer in leven! Hierna gaan we door met presentatie van de shirts, rode draad spellen en een mooie spelochtend. We houden u op de hoogte.


Jaja... we zijn los!

Ja, ook sportkamp 2013 is onderweg. Mooie opkomst, zeer mooi weer en veel enthousiaste kids en begeleiders. De perfecte ingrediënten voor een super kamp.

Alle slaapplaatsen zijn ingericht. Dit ging vrij vlot, maar wij denken dat dit kwam doordat soms vaders en moeders al het werk hebben moeten verzetten. Maar goed, het is gebeurd!

Hierna was het tijd voor een lekker broodje knakworst met wat drinken. Dat drinken was nodig onder deze tropische omstandigheden. We zorgen dat niemand iets te kort komt. Prik, geen prik, water, alle smaken hebben we voor de kids. Ook wat extra pauzes om te zorgen dat het vochtpeil op niveau blijft.

Hierna stonden de eerste activiteiten op het programma. De vlaggen en shirts maken en een voetbaltraining. Op beide onderdelen werd er zeer fanatiek gestreden en werden er (artistieke) hoogstandjes ten toongesteld. Prachtige creaties en voetbalshows werden er weggegeven.

Hierna was het even wachten tot het donker werd op het sportpark en dit is inmiddels het geval. Alle kids zijn onderweg op het sportpark voor een letter speurtocht met quiz. Het zal spannend worden, want als alle lampen op de velden uit zijn is het toch best donker op het sportpark....

Voor nu weinig nieuws, we zullen proberen zo nu en dan wat beeldmateriaal te uploaden. Dit zal lastig worden want de hectiek heerst hier en we willen ervoor zorgen dat de kids niets te kort komen. Wat wij u niet willen onthouden is de mailservice. Ook dit jaar is die weer in het leven geroepen. Wij communiceren hem wel wat laat, excuus daarvoor. Vanaf nu kunt u mailen naar: sportkamp2013@live.com. Wij gaan ons best doen om alle post bij de juiste ontvanger te krijgen.

Morgen in de loop van de dag krijgt u weer een update, we zullen namelijk een kort nachtje tegemoet gaan met zijn allen. Oohja, ouders nog bedankt voor alle bergen snoep die er weer meegekomen zijn. Suikers zijn de favoriet en gelukkig word je daar niet slaperig van..... We zullen zien hoe de nacht verloopt. Morgen meer! 

17 januari : Rayan Talhaoui (JO11-3), Floor Maas (Meisjes O1), Fernando Gladdines (JO13-1)18 januari : Tim Beverloo (Heren 3), Niek Hufkens (JO13-6), Florijn van Vugt (JO14-3)19 januari : Thom van Unen (Heren 1), Livay Lammerse (JO13-2), Jezrael Meenars (JO10-3), Richard Farla (JO17-1), Daan van Oeffelen (Heren 7), Rini de Rooij ( )20 januari : Reza de Man (JO13-1), Mitchel Tobias (JO19-3)21 januari : Kaj Knobel (JO15-1), Kimberley Jongenelis (Meisjes O1)22 januari : Peter Schellingerhout ( ), Joey Paijmans (JO11-3), Diego Pfaff (JO15-3), Owen van der Vorst (JO19-3), Sjoerd Krijnen (JO13-4)23 januari : Tess Oostvogels (Meisjes O1), Lucas van Meer (JO10-1), Jesse Rommens (JO11-3), Ton Moerkens ( )