Verslag sportkamp 2015

Met code oranje (blijkbaar bedoelde het KNMI daarmee de wedstrijd van ons Oranje tegen Letland) in het vooruitzicht zijn we begonnen aan het DEF kamp 2015, ruim 200 kinderen inclusief begeleiding. Elk team vertegenwoordigde een club uit de Champions League en zeg nou zelf, wie wil er niet een keertje onderdeel uitmaken van Benfica of Barcelona.

Na het inrichten van de slaapplaatsen (kleedkamers en tenten) werd de honger gestild met een broodje kroket en drinken, heel veel drinken. De eerste spelronde ging van start met diverse onderdelen zoals tjoekbal, latje tik, touwtrekken en nog veel meer. Fanatiek werd er gestreden ondanks de hoge temperaturen.

In de kantine kon er gekeken worden naar Nederland-Letland, de wedstrijd die onder luid gejuich werd gewonnen (eindelijk) door nederland; voor de liefhebbers werd er buiten een heus kampvuur aangelegd, voor diegene die het nog niet warm genoeg hadden. En toen werd het donker voor het avond/nachtspel, waarbij men op zoek moest naar 6 havens geholpen door heuze piraten. Nog even drinken en dan naar bed .....het was nog lang onrustig op het sportpark ...

Na een onrustige nacht, op tijd weer op voor het ontbijt. Vanwege enige regendruppels werden binnen de vlaggen gemaakt en mocht elk team op de foto. in de loop van de ochtend klaarde het op en rond de middag verscheen zelfs weer het zonnetje. Vandaag (zaterdag) staan het Rode draad spel en de zeskamp op het programma. Tussendoor nog een bosspel/survival, hoe spannend is dat.

's MIddags stond de welbekende zeskamp op het spel, zeephelling, hindernisbaan, broeklopen en vooral veel water, wat gezien het weer heel verfrissend was. Na de zeskamp zakte het energie nivo aanzienlijk, maar na de frietjes van Kees fleurden de meesten weer op. Tijd voor boskwartet en bankvoetbal, zakje chips, drinken en gereed maken voor het avondspel.

Na het avondspel vielen de meesten letterlijk om en dropen af richting tent. Ook de leid(st)ers kregen steeds kleinere oogjes. Na een heerlijke nachtrust was het tijd om de tenten te ontruimen en te ontsmetten, ontbijtje en voorbereiden voor de olympische voetbalspelen.

Voor de foto's: zaterdag

23 maart : Marcel Hoendervangers (G1), Jurre Remijn (JO11-2), Vincent Bouwens (Heren 4), Luc van den Boom (JO15-4), Juul Luijkx (JO17-1), Puck Talboom (JO9-3), Stefan Hoendervangers (G1), Iris Caniels (Meisjes O1), Yannick Jacobsz (Heren 14), Younas Amrani (JO11-3)24 maart : Kevin Kilsdonk (Heren 1), Chahid El Moussaoui (JO12-1), Sjoerd van der Linden (JO9-1), Jayden Manje (JO12-3), Luc Dijkstra (JO15-4)25 maart : Kenzo van der Loo (JO11-4), Donna Batenburg (Meisjes O1), Zakaria Derkaoui (JO19-2)26 maart : Jaime Sanchez (JO15-3), Maxim van Eekelen (JO13-1), Bere Kanters (JO16-1), Gino Vermunt (JO17-5)27 maart : Rinie Konings ( ), Walther van Nieuwburg ( ), Mick van Gent (JO12-3)