Alle relevante informatie van en over de Technische Commissie wordt hier gepubliceerd.
Wil je meer informatie over de taken, het beleid, de medische staf of formulieren downloaden, kijk onder het betreffende tabblad. Mochten er vragen, opmerkingen of reacties zijn, laat het dan weten , het e-mail adres van de Techninsche Commissie is tc@rkvvroosendaal.nl

Nieuwe KNVB-regels: ‘tijdstraf' en ‘gebruik spelerspas'

Met ingang van dit seizoen heeft de KNVB enkele belangrijke nieuwe regels ingevoerd op het gebied van ‘tijdstraf' en ‘verbetering gebruik spelerspas' . Hieronder staat een korte beschrijving van de wijzigingen.
M.b.t. de invoering geldt:
· Tijdstraf: gaat per direct in voor Categorie B - senioren en jeugd
· Wijziging gebruik spelerspas: wordt dit seizoen stapsgewijs ingevoerd, per direct startend voor Categorie A-senioren.
Meer details zijn te vinden in bijgaande KNVB-brochure:

Brochure maatregelen tijdstraf en spelerspas

Tijdstraf bij (eerste) gele kaart
Voetballers in de B-categorie van het veldvoetbal krijgen voortaan een tijdstraf van tien minuten opgelegd bij de eerste gele kaart. Een afkoelperiode die direct voelbaar is voor zowel de speler als het team dat tien minuten lang met een speler minder verder moet. Alles over de tijdstrafregeling is te lezen in het Bewaarnummer veldvoetbal 2013/'14 van het district (paragraaf 1.39). Dit bewaarnummer is te vinden op de website van RKVV Roosendaal: begeleiding > leiders-trainers > informatie.

Verbeteren gebruik spelerspas
De controle op het juist gebruik van de spelerspas is voor verbetering vatbaar. Met ingang van het nieuwe seizoen ondertekenen ook beide aanvoerders het wedstrijdformulier. Daarmee dragen zij mede de verantwoordelijkheid voor de controle van de spelerspassen en wat er tijdens de wedstrijd is gebeurd.
Daarnaast vindt voortaan ook een verplichte visuele controle plaats aan de hand van de spelerspas, direct voorafgaand aan de wedstrijd. Dit is een gezamenlijke taak van de scheidsrechter en beide aanvoerders (bij jeugdvoetbal de leiders). Deze visuele controle wordt tijdens het seizoen fasegewijs ingevoerd, te beginnen bij de A-categorie mannen en vrouwen.

Alles over de (veranderingen rondom de) spelerspas is hier te lezen:

Handleiding spelerspas

Medische verzorging op de Zaterdagen:

Op Zaterdag zal Piet Neggers (06-21205464 ) vanaf 09.30 - 16.00/17.00 uur( afhankelijk van de wedstrijden) aanwezig zijn op het sportpark.

U dient wel zelf met Piet contact te zoeken op het sportpark mocht u hem nodig hebben voor verzorging voor - tijdens - na de wedstrijd.

Technische Commissie.

20 september : Mohamed Nawar (JO13-4), Safouan Tajderti (JO7-5)21 september : Yara Gremmen (Meisjes O1), Jeroen Jochems (Heren 10), Janno van Dijk (JO19-3)22 september : Miranda Smits-Vermeuelen (JG1), Julia van Geel (Meisjes O1), Ravi van Ineveld (JO13-5)23 september : Ilyas Achahchah (JO15-1)24 september : Bjorn Bastings (JO13-6), Joep Loogman (Heren 11)25 september : Davey Hellemons (Heren 10), Brendan Legand (JO17-6), Yannick Dam (Heren 9)26 september : Rogier Anink (Heren 3), Adam Ouahssain (JO15-2)