Verslag sportkamp 2015

Met code oranje (blijkbaar bedoelde het KNMI daarmee de wedstrijd van ons Oranje tegen Letland) in het vooruitzicht zijn we begonnen aan het DEF kamp 2015, ruim 200 kinderen inclusief begeleiding. Elk team vertegenwoordigde een club uit de Champions League en zeg nou zelf, wie wil er niet een keertje onderdeel uitmaken van Benfica of Barcelona.

Na het inrichten van de slaapplaatsen (kleedkamers en tenten) werd de honger gestild met een broodje kroket en drinken, heel veel drinken. De eerste spelronde ging van start met diverse onderdelen zoals tjoekbal, latje tik, touwtrekken en nog veel meer. Fanatiek werd er gestreden ondanks de hoge temperaturen.

In de kantine kon er gekeken worden naar Nederland-Letland, de wedstrijd die onder luid gejuich werd gewonnen (eindelijk) door nederland; voor de liefhebbers werd er buiten een heus kampvuur aangelegd, voor diegene die het nog niet warm genoeg hadden. En toen werd het donker voor het avond/nachtspel, waarbij men op zoek moest naar 6 havens geholpen door heuze piraten. Nog even drinken en dan naar bed .....het was nog lang onrustig op het sportpark ...

Na een onrustige nacht, op tijd weer op voor het ontbijt. Vanwege enige regendruppels werden binnen de vlaggen gemaakt en mocht elk team op de foto. in de loop van de ochtend klaarde het op en rond de middag verscheen zelfs weer het zonnetje. Vandaag (zaterdag) staan het Rode draad spel en de zeskamp op het programma. Tussendoor nog een bosspel/survival, hoe spannend is dat.

's MIddags stond de welbekende zeskamp op het spel, zeephelling, hindernisbaan, broeklopen en vooral veel water, wat gezien het weer heel verfrissend was. Na de zeskamp zakte het energie nivo aanzienlijk, maar na de frietjes van Kees fleurden de meesten weer op. Tijd voor boskwartet en bankvoetbal, zakje chips, drinken en gereed maken voor het avondspel.

Na het avondspel vielen de meesten letterlijk om en dropen af richting tent. Ook de leid(st)ers kregen steeds kleinere oogjes. Na een heerlijke nachtrust was het tijd om de tenten te ontruimen en te ontsmetten, ontbijtje en voorbereiden voor de olympische voetbalspelen.

Voor de foto's: zaterdag

17 januari : Rayan Talhaoui (JO11-3), Floor Maas (Meisjes O1), Fernando Gladdines (JO13-1)18 januari : Tim Beverloo (Heren 3), Niek Hufkens (JO13-6), Florijn van Vugt (JO14-3)19 januari : Thom van Unen (Heren 1), Livay Lammerse (JO13-2), Jezrael Meenars (JO10-3), Richard Farla (JO17-1), Daan van Oeffelen (Heren 7), Rini de Rooij ( )20 januari : Reza de Man (JO13-1), Mitchel Tobias (JO19-3)21 januari : Kaj Knobel (JO15-1), Kimberley Jongenelis (Meisjes O1)22 januari : Peter Schellingerhout ( ), Joey Paijmans (JO11-3), Diego Pfaff (JO15-3), Owen van der Vorst (JO19-3), Sjoerd Krijnen (JO13-4)23 januari : Tess Oostvogels (Meisjes O1), Lucas van Meer (JO10-1), Jesse Rommens (JO11-3), Ton Moerkens ( )