Schakel tussen spelers en club

Ieder elftal van RKVV Roosendaal heeft een of meerdere leiders. De leider zorgt ervoor dat een elftal optimaal kan functioneren. Allereerst door zoveel mogelijk voor een goede sfeer te zorgen. Daarbij is de leider het eerste aanspreekpunt voor spelers, ouders en club als het gaat om zaken rondom het elftal.

De leider is verantwoordelijk voor de opstelling, coaching en wissels. Ook kan het zijn dat de leider als scheidrechter of grensrechter optreedt bij wedstrijden van het elftal.

Ook buiten de wedstrijden heeft de leider een belangrijke organiserende rol. Het doorgeven van afgelastingen, zorgen voor optimale faciliteiten, doorgeven van uitslagen, zorgen voor verslagen, rapporteren aan de technische commissie etc.

Denkt u erover om ook leider te worden bij RKVV Roosendaal? Neem dan contact op met de organisatiecommissie.

Bekijk het overzicht van de leiders hier.

Zie ook tab formulieren voor meer clubinfo:

trainingsschema, speeldagenschema's etc.


Procedure vriendschappelijke wedstrijden

Procedure aanvragen oefenwedstrijden

Voor het aanvragen van een oefen- vriendschalppelijke of onderlinge wedstrijden is er een procedure opgesteld. 
Aanvragen buiten de procedure om worden niet in behandeling genomen.


Checklijst leiders en trainers

Hierbij vind je een checklist voor leiders en trainers. In deze checklist is overzichtelijk opgesomd waar leiders/trainers aan dienen te denken:
· Bij aanvang van het seizoen
· Rondom wedstrijddagen en wedstrijden
· Rondom trainingen
· Gedurende het seizoen
· Bij afsluiting van het seizoen

Checklijst


Uitleg Buitenspelregels voor iedereen

Vanaf de D-pupillen geldt de buitenspelregel. Dit is een regel, die nogal eens tot verwarring en discussie leidt vooral als spelers, leiders, trainers, scheidsrechters, assistent-scheidsrechters (vlaggers) en supporters de regel niet goed kennen. We hebben een document gemaakt waarin op overzichtelijke wijze d.m.v. figuren de buitenspelregel uitgelegd wordt. Ook staan in dit document aanvullende opmerkingen vanuit de club over hoe met deze regel om te gaan. Dit document is interessant voor iedereen op en rondom het veld.

Buitenspelregels voor iedereen

Andere interpretatie buitenspel:

             KNVB website

Aanvulling uitleg buitenspel


Voorbeeldbrief voor C-D en hogere teams, leiders-trainers

Binnen de vereniging is behoefte aan duidelijke richtlijnen voor ouders en leiders aan het begin van het seizoen. Hoe spreek je nu wat af, en wat is de rol van de leider trainer? Daarvoor hebben we een voorbeeldbrief gemaakt, die elke leider kan invullen en aanpassen daar waar nodig is. Deze kan men vervolgens doormailen naar de ouders van zijn team, zodat men duidelijk de afspraken op papier heeft.  

Voorbeeldbrief C-D en hogere teams, leiders-trainers


Voorbeeldbrief voor E-F leiders-trainers 

Binnen de vereniging is behoefte aan duidelijke richtlijnen voor ouders en leiders aan het begin van het seizoen. Hoe spreek je nu wat af, en wat is de rol van de leider trainer? Daarvoor hebben we een voorbeeldbrief gemaakt, die elke leider kan invullen en aanpassen daar waar nodig is. Deze kan men vervolgens doormailen naar de ouders van zijn team, zodat men duidelijk de afspraken op papier heeft.

Voorbeeldbrief E-F leiders-trainers


Documenten KNVB - regels en instructies

De KNVB publiceert op haar website (www.knvb.nl) diverse documenten in de online bibliotheek. Hieronder vindt u enkele documenten die interessant kunnen zijn voor leiders en trainers:

KNVB jeugdvoetbalwijzer 2014/15 - printversie (beknopte samenvatting (2 pagina's) belangrijkste regels jeugdvoetbal per leeftijdscategorie)

 KNVB Zuid 1 Handboek competitiezaken 2014/15 - Veldvoetbal (overzicht landelijke en districtsinformatie incl. totaaloverzicht regels jeugdvoetbal)

KNVB Spelregels Veldvoetbal 2011/12 (volledig overzicht spelregels met uitleg en voorbeelden)

KNVB Aanvullende instructies Werkgroep spelregels veldvoetbal 2013/14 (uitleg wijzigingen/aanvullingen huidig seizoen)


23 maart : Marcel Hoendervangers (G1), Jurre Remijn (JO11-2), Vincent Bouwens (Heren 4), Luc van den Boom (JO15-4), Juul Luijkx (JO17-1), Puck Talboom (JO9-3), Stefan Hoendervangers (G1), Iris Caniels (Meisjes O1), Yannick Jacobsz (Heren 14), Younas Amrani (JO11-3)24 maart : Kevin Kilsdonk (Heren 1), Chahid El Moussaoui (JO12-1), Sjoerd van der Linden (JO9-1), Jayden Manje (JO12-3), Luc Dijkstra (JO15-4)25 maart : Kenzo van der Loo (JO11-4), Donna Batenburg (Meisjes O1), Zakaria Derkaoui (JO19-2)26 maart : Jaime Sanchez (JO15-3), Maxim van Eekelen (JO13-1), Bere Kanters (JO16-1), Gino Vermunt (JO17-5)27 maart : Rinie Konings ( ), Walther van Nieuwburg ( ), Mick van Gent (JO12-3)